Ben nükleer enerji karşıtıyım.Bu enerjinin geçmiş zamanlarımızda ve
şimdi pek de iyi niyetle kullanılmadığına inanıyorum.Bir enerji üretiliyor
tamam,insanlara da faydası var ama faydasından çok zararı var diye kabul
ediyorum.Bu zararların etkileri hala daha günümüzde etkisini gösteriyor. Nükleer enerjinin bir çok zararı
olduğunu biliyoruz.Çevresel atıklar,havaya verdiği karbondioksit,en önemlisi de
radyasyon..Bu etkiler insan yaşamını zamanında çok etkiledi.Örnek verecek
olursak,ülkemizde de etkisini hala göstermekte olan ÇERNOBİL faciası.Yeterli
güvenlik önlemleri alınmadığı için hala insanlar kanser oluyor,çocuklar sakat
doğuyor.Şimdi önlemler artırılmış olsa bile,bir patlama olduğunda insanlara
zararı yine aynı olacak,değişmeyecek.Dünyada şuana kadar radyoaktif atıkların güvenle saklanabilmesine yönelik bir formül bulunabilmiş değil.Doğa olaylarının ( Deprem, tsunami vb.) çokça yaşandığı dünyamızda nükleer santraller sürekli kaza tehlikesi taşımaktadır.
ÇERNOBİL FACİASI
26 Nisan 1986'da Ukrayna'daki Çernobil nükleer reaktöründe meydana gelen
patlama ve sonucunda yayılan radyoaktif madde Ukrayna, Beyaz Rusya ve Rusya'da
yaşayan 336.000 insanın tahliyesine, 56 kişinin ölümüne, 4.000 doğrudan ilişkili kanser
vakasına ve 600.000 kişinin sağlığının ciddi şekilde etkilenmesine sebep olmuştur.
ÇERNOBİL FACİASI
26 Nisan 1986'da Ukrayna'daki Çernobil nükleer reaktöründe meydana gelen
patlama ve sonucunda yayılan radyoaktif madde Ukrayna, Beyaz Rusya ve Rusya'da
yaşayan 336.000 insanın tahliyesine, 56 kişinin ölümüne, 4.000 doğrudan ilişkili kanser
vakasına ve 600.000 kişinin sağlığının ciddi şekilde etkilenmesine sebep olmuştur.
NÜKLEER ENERJİDEN AYRICA NÜKLEER SİLAH ELDE EDİLİYOR
Nükleer silahlar nükleer enerjinin, büyük miktarlarda ve ani denilebilecek kısa sürelerde, kontrolsüz şekilde üretimine dayalıdır
Nükleer silahlar ilk defa ABD tarafından kullanılmıştır. Savaş tarihinde tek örneği teşkil eden bu kullanım 2. Dünya Savaşı’ nda gerçekleşmiştir. İki defa kullanılmıştır. Savaşı bitiren hamle de bu olmuştur. Japonya’ nın Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine atılan bombalar 120 bin kişinin ölümüne sebep oldu.
1970'li yıllarda yaşanan petrol darboğazında Nükleer enerjiyle kurtulunmuş ama saklanması da çok pahalı olduğundan talep azalmıştır.
Ayrıca santraldeki ufak bir sızıntı milyonlarca canlının radyasyona maruz kalmasına sebep olacaktır.Örneğin;1986 yılında Rusya'da Çernobil Nükleer Santrali'ndeki sızıntıdan 3 milyon insan radyasyona maruz kalmış;radyasyon,Karadeniz kıyılarına kadar ulaşmıştır.
Türkiye'de de 1976'dan beri Akkuyu'da nükleer santral kurulması gündeme gelmiştir ama çevre örgütlerinin baskılarıyla ertelenmiştir.Ayrıca 25km açığından geçen Ecemiş Fayı da burayı tehdit etmektedir.
Nükleer Santrallerden çıkacak radyoaktif atıkların çevreye ulaşımı; rüzgârın ve yağmurun yardımıyla atmosferde taşınması;bir de denizlere,göllere ve toprağa karışımı şeklinde olur. Doğa olaylarıyla bitki örtüsüne ve sulara karışan radyoaktif maddelerin insan vücuduna ulaşımı kolaylaşmış olur.
aynen görüşüne katılıyorum her iyiliğin içinde bir kötülük her kötülülüğün içinde de bir iyilik dedikleri burdada karşımıza çıkıyor,yararından çok zararı var , bu toplumun sağlıklı bireylere ihtiyacı var , karadenizli halkımızın hala Çernobilin etkılerınden kurtulamadıgını görmekteyız,Türkıyede kanser hastalıgının en cok göruldugu bölge Karadeniz
YanıtlaSilbende düşüncene katılıyorum.bir şeyin faydasından çok zararı varsa zararlıdır.dünyayı anlamlı kılan insanlardır.sağlıksız bir toplum yetişecekse,insanların ruhsal ve fiziksel yapısını etkileyecekse buna bir dur denilmeli
YanıtlaSilBen de sizlere katılıyorum .Herşeyden önemlisi sağlık.Bir ülkenin gelişmesinden çok sağlık düzeyinin yüksek olması daha önemlidir.Bu kadar kötü şeyler olabiliyorken hala "evet" diyen varsa ....
YanıtlaSilBiraz daha araştırmanızı tavsiye ederim.Galiba konunuz nükleer enerji olmadığı için yüzeysel bilgilerle zararlı diyorsunuz :)Birinizin ilaç deneyi birinizin kentsel dönüşüm :)
YanıtlaSil"Nükleer Enerji Çevre Dostu Bir Teknolojidir, Çünkü;
Nükleer santralların güvenlik değerlendirmesi bağımsız lisanslama kuruluşları tarafından son derece tutucu varsayımlara göre yapılmaktadır. Ayrıca bu santrallar işletmede oldukları sürede sürekli denetim altındadır. Bu nedenle nükleer santralların çevre ve insana zarar verebilecek şekilde kaza yapma riski, günümüzde kullandığımız diğer teknolojik ürünlere göre, yok denecek kadar azdır. Bir nükleer santralın çevresinde yaşayan insanlara yüklediği yıllık doz doğal radyasyonun çok altındadır.
CO2 emisyonuna neden olmaz. Dünyada kurulu bulunan nükleer santraller yılda 2300 milyon ton CO2 emisyonuna engel olmaktadır.
SO2 emisyonuna neden olmaz. Dünyada kurulu bulunan nükleer santraller yılda 42 milyon ton SO2 emisyonuna engel olmaktadır.
NOx emisyonuna neden olmaz. Dünyada kurulu bulunan nükleer santraller yılda 9 milyon ton NOx emisyonuna engel olmaktadır.
Atık kül üretimine neden olmaz. Dünyada kurulu bulunan nükleer santraller yılda 210 milyon ton kül üretimine engel olmaktadır.
Nükleer enerji üretim zinciri, tümüyle ele alındığında sera gazı salımı konusunda en temiz seçenektir. Nükleer enerjinin iklim değişikliğine sebep olan atmosferdeki sera gazı konsantrasyonunun azaltılmasında büyük rolü vardır."
şeyda ya bende katılıyorum nükleer enerjinin insan sağlığı için çok olumsuz yönleri var.. her ne kadar fazilet olumlu yönlerini göstermeye çalışmıssada bunlar insan sağlığından daha önemli şeyler değil...
YanıtlaSilne yazık ki nükleer enerjiyi destekleyen arkadaşlar çernobil yaşanan faciayı küçümsüyor çok ta önemli bulmuyor
YanıtlaSilHer nedense bazı arkadaşlar halen nükleer enerjinin bir kaç yararında bahsediyor. hepimizin de bildiğimiz bu kadar zararları göremiyor mu sadece bir kaç yararı varmış sadece onu görüyor arkadaşın saydığı yararların hemen hepsini başka yollardan da yapılacak şeyler sadece insanların ölmesi, sakat kalması, kanser olması, ekolojik dengeyi bozarak bir kaç tane yararını sağladığını savunuyor ve bu çok korkunç bir düşünce...
YanıtlaSil